Omgeving
De omgeving is rijk aan open natuur, bossen, water en fiets- en wandelpaden. Op loopafstand is een recreatiegebied met stranden en surfmogelijkheden. Wij informeren u graag over de vele mogelijkheden die u in de omgeving hebt.

Het fietsroutenetwerk (nr. 42 en 43) en het wandelroutenetwerk (nr. 72 en 73) loopt langs de Mozaïektuin. Wanneer u fietstochtjes wilt maken, kunt u een fiets huren voor € 8,50 per dag.

Naar ’s-Hertogenbosch is de afstand 4 km. Het is de Fietsstad van het jaar 2011. De vele bewaakte fietsstallingen zijn gratis. In het centrum staat de imposante Sint-Janskathedraal die zeker een bezoek waard is. De beroemdste inwoner van ’s-Hertogenbosch is Jheronimus Bosch. Het Noord-Brabants Museum en het Jheronimus Bosch Art Center geven een overzicht van de werken van deze laatmiddeleeuwse schilder. De historische binnenstad vormt een prachtig decor voor een dagje shoppen. Hierna kunt u heerlijk uitrusten in een van de vele gezellige horecagelegenheden. Varen op de Binnendieze is een unieke belevenis. In een open fluisterboot vaart u langs verrassende doorkijkjes en onder de panden door van deze middeleeuwse vestingstad.

Naar Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen (De Brabantse Sahara) is het 9 km. Dit park is een van de meest bijzondere natuurgebieden van ons land vanwege de bijzondere dieren en planten. U kunt daar fantastisch fietsen of wandelen aan de hand van de routenetwerken.

Naar Heusden Vesting, liggend aan de Maas, is de afstand 8 km. Deze volledig gerestaureerde vestingstad beleefde haar hoogtijdagen in de zestiende en zeventiende eeuw. U vindt er fraaie gevels, mooie galerieën en veel terrassen.

Bij slecht weer hoeft u zich niet te vervelen. Devarana Sauna Beauty Resort, is 3 km van de Mozaiektuin verwijderd en is de hele dag open. Ook een bezoek aan de Brabanthallen (3 km) waar vaak evenementen en beurzen zijn en De Efteling (15 km) zorgen er voor dat u zich niet hoeft te vervelen.