Beweging en coaching; 2 vliegen in 1 klap

Shape Image One

Wie herkent het ook? Tijdens de afwas of tijdens een saai routinematig klusje komen de grootste inzichten, doorbraken daar wel te verstaan. Dit gebeurd ook regelmatig tijdens de wandelcaching. “De filosofen kozen er niet voor niets voor om te gaan wandelen. Door lopen en praten tegelijk, activeer je zowel je linker- als je rechterhersenhelft. Rechts zit onder andere je motoriek, beeldend vermogen en denken in gehelen, terwijl je linkerhersenen het taalcentrum, analytisch denkvermogen en denken in details bevatten. Tijdens het wandelen kun je dus zowel fantaseren en dromen over je leven (rechts) als bepalen hoe je iets stap voor stap gaat aanpakken (links).” (bron: Coachlink: Esther Hasselman)

Doordat je als coach en coachee naast elkaar loopt, heb je meer ruimte om je heen. Stiltes worden natuurlijker opgevat. De natuur zelf geeft ook hele mooie metaforen. Welk pad ga je kiezen? Welke kleuren vallen je op? Wat valt op als je op harde ondergrond, gras of knisperende paadjes loopt? In welk seizoen zit je? De natuur werkt troostend, rustgevend en vertraagd. Je vind jezelf eerder in de natuur en het lukt eerder om tot de kern te komen.

Wil je dit ook ervaren? Neem dan contact op om vrijblijvend een intake-gesprek te doen, bij mij in de natuur. Dan kun je zelf ervaren wat het met je doet.

Coachpraktijk Mozaïektuin

Mijn praktijk ligt aan de rand van Groningen tegen een natuurgebied aan. Ervaar de rust en ruimte in mijn praktijk. Graag nodig ik je uit in mijn praktijk zodat we in gesprek kunnen gaan wat ik voor je kan betekenen. Met zonnige groet Susan ​

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch