DISC Talenten en/of Drijfveren Analyse

Shape Image One

Ik ben opgeleid door de methode van de Talentfist met het DISC talenten en drijfveren analyse. Hierin kunnen we bekijken door een zorgvuldige methode waar jouw talenten en/of drijfveren liggen. Op het moment dat jij die in kaart heb, kun je bepaalde situaties beter inschatten of keuzes maken die beter bij jou als persoon passen. 

Het Disc Model van TalentFirst is een objectieve methode om het natuurlijke en aangepaste gedragsprofiel van professionals in kaart te brengen. Deze DISC methode onderscheidt zich in de praktische toepasbaarheid en geeft individuen op zeer krachtige en effectieve wijze zicht op hun persoonlijke talenten en persoonlijke voorkeuren.

Het profiel van TalentFirst komt tot stand door een DISC test van je natuurlijke gedrag, je basisstijl. Dit is het gedrag dat je als vanzelf geneigd bent te vertonen. Je vertoont dit gedrag als je volledig ontspannen bent, maar valt er ook op terug wanneer je onder druk gezet wordt. Het is het gedrag dat je het makkelijkst af gaat en het prettigst voelt; dit zijn jouw natuurlijke talenten.

Iedereen heeft een persoonlijke ‘basis’ gedragsstijl, die eigenlijk na je pubertijd niet meer verandert. Door goed zicht te krijgen op je basisstijl, kun je beter voorspellen in welke werkomgeving je het best tot je recht komt, bij welke bedrijfscultuur, bedrijfsgrootte of in welke branche jij past.

Naast je basisstijl, wordt ook je responsstijl geanalyseerd. Hiermee wordt het gedrag bedoeld dat je laat zien onder invloed van je werkomgeving. Vaak zijn er verschillen tussen basisstijl en responsstijl. Door goed te kijken naar deze verschillen kun je uitspraken doen over elementen, die spanning opleveren in je werk of bepaalde aspecten van het natuurlijk gedrag, die onderbelicht blijven.

(*Bron:https://talentfirst.nl/talent-analyse)

Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit?

Onze drijfveren bepalen ons levensdoel en de richting die we kiezen, en zetten ons aan tot actie. Of we het ons nu realiseren of niet, we worden van binnenuit gedreven om aan deze persoonlijke behoeften te voldoen. De drijfverenanalyse van TalentFirst is een objectieve methode om grip te krijgen op hetgeen ons van binnen écht motiveert. 

Iemand voelt passie voor werk dat aansluit bij zijn drijfveren, dan is motivatie van buitenaf niet nodig. Er is reden voldoende om ‘s ochtends op te staan en met plezier aan de slag te gaan. De omgeving biedt dan de waarden die nodig zijn om het eigen potentieel maximaal te ontwikkelen.

Eduard Spranger heeft na jarenlange observaties essentiële drijfveren geclassificeerd. Deze bepalen het waarom van ons handelen. De twee drijfveren die het sterkst bij je leven, zullen je tot actie aanzetten.

Is er in jouw werksituatie sprake van een win-win situatie? Worden jouw intrinsieke behoeften en drijfveren voldoende bevredigd? Inzicht hierin kan je veel jaren van ‘trial and error’ schelen en je kunt meer gericht werken naar een baan die je met werkelijke passie uitvoert. Interessant voor jou en zeker ook voor je collega’s en partners. 

(Bron: https://talentfirst.nl/talent-analyse)

Wil je jouw talenten en/of drijfveren in kaart brengen?

Maak dan een afspraak voor een gratis kennismaking of coachgesprek:
nl_NLDutch