Inspiratie foto: de meerkoet als metafoor voor je persoonlijke ontwikkeling

Shape Image One

Wat is de symboliek van de meerkoet?

In deze inspiratie foto staat de meerkoet centraal in haar symboliek voor je persoonlijke ontwikkeling.  De meerkoet staat symbool voor eenzaamheid, afzondering en beschermer van het territorium. Het is zijn biotoop die hem de symboliek geeft. Associaties met wind, strand en zee maken dat de meeuw symbool staat voor vrijheid, vreugde en speelsheid. … In de Christelijke cultuur is de merel door zijn zang symbool van de verleiding. bron

Hoe werkt de metafoor van de meerkoet voor jou:

Hoe kun je deze beeldspraak kun je herleiden naar je dagelijks leven?  Voor mij staat de meerkoet symbool voor een knus gezin. Ik zie ze vaak samen zwemmen in gezinsformatie en het gezellige geluid van hun gekoer in het water vind ik erg knus en gezellig. Ik herken zeker het symbool van beschermer van de territorium, ze kunnen erg fel zijn als je te dicht bij het nest komt.

Hoe kan de meerkoet jou helpen te ontwikkelen?

Wat zegt de meerkoet jou? Kom je ze vaak tegen? Welke gevoelens roept het op? Herken je de symbolieken die hierboven genoemd worden? Wat vindt je ervan? Wat neem je mee?

Geniet van het proces.

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier.

Susanme

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

GRATIS online cursus Mindful Fotografie

Wil je zelf ook je foto’s kunnen interpreteren? Wat betekenen kleuren, perspectief en andere symbolen in je foto’s? Wat kun je leren van je eigen proces?

In de online Mindful Fotografie cursus leer je de symbolen van kleur, drie, planten, perpectief en nog veel meer. Je kijk vanaf dan heel anders naar je foto’s. Ben je geïnteresseerd? Probeer dan eerst een gratis online les uit en laat je verrassen!

Mijn doel is om mensen blij en gelukkig te maken. Zelf geloof ik dat geluk, wijsheid en oplossingen al in jezelf aanwezig zijn. Maar soms is het wat moeilijk bereikbaar.

Ik help je om je weer terug te brengen naar je kracht, focus of geluk -> hoe je het beestje zijn naam wilt geven. Mijn methodes zijn gestoeld op de positieve psychologie, systemisch werken en de symboliek in natuur.

Daar ben ik voor; om je te helpen, spiegelen en in te zien om zo weer zelfstandig verder te kunnen.

Coachpraktijk Mozaïektuin

Mijn praktijk ligt aan de rand van Groningen tegen een natuurgebied aan. Ervaar de rust en ruimte in mijn praktijk. Graag nodig ik je uit in mijn praktijk zodat we in gesprek kunnen gaan wat ik voor je kan betekenen. Met zonnige groet Susan ​

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch