Inspiratie foto week 48

Shape Image One

Deze week gaat de inspiratie foto over de symboliek en schoonheid van vergankelijkheid. De herfst staat symbool voor het loslaten. De bomen laten hun bladeren los om zich zo te beschermen tegen de rustperiode en gure omstandigheden van de winter. Elke boom heeft daarin zijn eigen proces naar vergankelijkheid. Je ziet bijvoorbeeld dat Lindebomen heel vroeg geel gaan verkleuren en direct bij de eerste koude nacht snel de bladeren laten vallen. Sommige bomen, zoals de Eik -> kleuren lang door, zelfs tegen rood aan en de bladeren worden leerachtig en hebben een flinke storm nodig om los te laten. Er zijn bomen (zoals de haagbeuk) die pas loslaten als de nieuwe bladeren zich laten zien in de lente, dan pas hun oude bladeren loslaten. En je hebt natuurlijk de naaldbomen, zoals de spar, die zo goed bestand zijn tegen de koude, dat ze hun naalden gewoon kunnen vasthouden in de winter.

Een blad dat in de herfst van de boom valt, staat symbool voor de dood. Maar het blad kan ook de hele levenscyclus betekenen. Met de kleuren van de bladeren kun je er mooi de achterliggende betekenis in verwerken. De bekendste betekenissen van bladeren zijn:

  • Leven / dood
  • Levenscyclus
  • Verandering
  • Wedergeboorte
  • Nieuw begin
  • Einde
  • Geluk
  • Moeilijkheden
  • Beproeving

Met welke boom identificeer jij je als je moet loslaten? Hoe laat jij je bladeren en dus je issues los? Kun je het gemakkelijk en vrij? Houd je je lang vast aan zaken voordat je kunt loslaten en gaat dat gepaard met wat woeste krachten? Of laat jij pas los als je een goede vervanger hebt gevonden van datgeen wat losgelaten moet worden? Als je bewust wordt van je eigen proces van loslaten, krijg je meer inzicht in je proces en kun je het vaak eerder een plek geven. Dus in plaats van tegen het proces te vechten, kun je het eerder aanvaarden. Zodat het loslaten geen gevecht meer gaat worden, maar een onderdeel van een proces.  Dat is voor mij de schoonheid en symboliek van de vergankelijkheid. 

Geniet van het proces.

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier.

Susan

Wil je zelf ook je foto’s kunnen interpreteren? Wat betekenen kleuren, perspectief en andere symbolen in je foto’s? Wat kun je leren van je eigen proces?

In de online Mindful Fotografie cursus leer je de symbolen van kleur, drie, planten, perpectief en nog veel meer. Je kijk vanaf dan heel anders naar je foto’s. Ben je geïnteresseerd? Probeer dan eerst een gratis online les uit en laat je verrassen!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Coachpraktijk Mozaïektuin

Mijn praktijk ligt aan de rand van Groningen tegen een natuurgebied aan. Ervaar de rust en ruimte in mijn praktijk. Graag nodig ik je uit in mijn praktijk zodat we in gesprek kunnen gaan wat ik voor je kan betekenen. Met zonnige groet Susan ​

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch