Inspiratie foto week 15

Shape Image One
IMG_0244
De knoppen van de pruimenboom staan op knappen

Tot aan vorige week vertoonde mijn pruimenboom geen teken van leven. Zou de winter hem toch hebben gesneuveld? Tot dat dit weekeinde de temperatuur omhoog ging, de ideale omstandigheden voor de natuur. Opeens zie je de pruimenboom ontspruiten, van kale bruine takken, naar takken voor met knoppen voor blad & bloem.

Zo werkt het ook met persoonlijke groei. Onder de juiste omstandigheden kun je tot bloei komen. Dan komen jouw kernkwaliteiten tot hun recht. Maar er zijn ook periode’s in je leven waar de groei tot stilstand komt. Door een “vijandige” omgeving, slechte gezondheid of gewoonweg geen inspiratie -> kom je in een neerwaartse spiraal terecht. Dan kan regelmatig reflecteren je een ander perspectief geven. Dat maakt het verschil. Want wanneer is het juist noodzakelijk om je over te geven aan een rustperiode (bijvoorbeeld een winter). Dan kun je knallen in een periode met de juiste omstandigheden om te groeien en te bloeien (dus de lente).

In welk seizoen zit jij nu? Kun je groeien? Wat zijn je mogelijkheden? Krijg je genoeg ‘voeding’ tot ontwikkeling? En wat kun je zelf aanpakken of veranderen? Wat heb jij nodig om te bloeien? Wie kan je erbij helpen en/of ondersteunen?

Coachpraktijk Mozaïektuin

Mijn praktijk ligt aan de rand van Groningen tegen een natuurgebied aan. Ervaar de rust en ruimte in mijn praktijk. Graag nodig ik je uit in mijn praktijk zodat we in gesprek kunnen gaan wat ik voor je kan betekenen. Met zonnige groet Susan ​

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch