Inspiratie foto week 16

Shape Image One
Mist

Pak jij je kansen als je ze ziet? Soms komt een kans in een soort vermomming, net zoals bij een opkomende zon waarbij veel temperatuurverschil zit tussen de grond en de bovenlaag -> creëert een mist. Zo kan dat ook zijn bij kansen. Je kunt verblind zijn door de kracht van de kans en daardoor kun je het beeld / de consequenties nog niet in een keer overzien.

Wat doe je dan? Bevries je en laat je daardoor de kans voorbij glippen? Ga je er direct mee aan de haal, zonder na te denken wat de consequenties kunnen zijn? Of loop je ervoor weg, zodat de kans niet nogmaals in dezelfde vorm zich kan aandienen? Deze reacties zijn primaire reacties. Je primaire brein (het reptielen brein) reageert hierop. Als je weet wat je primaire reacties zijn, kun je er ook op anticiperen. Ook de situaties kunnen verschillen waarop je primair reageert. Vaak in een stress situatie reageer je vanuit je reptielen brein. Het is een mooi mechanisme waarop je kunt herkennen als je niet lekker in je vel zit.

Welke voorkeur van handelen heb jij vanuit je primaire reactie? Mijn eigen basis voorkeur is bijvoorbeeld ‘bevriezen’ -> een kat uit de boom kijkende houding. Zien wat er gebeurd en wat ik kan leren van anderen en hun bevindingen. Maar als ik zeer goed in mijn vel zit, dan neig ik naar handelen -> direct doen en later maar kijken wat er gebeurd. Wat is dat voor jou? Zie je verschil in handelen als je goed of slecht in je vel zit? Wat zijn voor jouw voorkeuren van een gespannen of juist ontspannen houding? Welke signalen kun je hieruit oppikken? En wat kun je daarvan leren?

[mailchimp_subscriber_popup baseUrl=’mc.us17.list-manage.com’ uuid=’6cf19f39f7b502eb398286521′ lid=’778c85b1db’ usePlainJson=’true’ isDebug=’false’]

 

Coachpraktijk Mozaïektuin

Mijn praktijk ligt aan de rand van Groningen tegen een natuurgebied aan. Ervaar de rust en ruimte in mijn praktijk. Graag nodig ik je uit in mijn praktijk zodat we in gesprek kunnen gaan wat ik voor je kan betekenen. Met zonnige groet Susan ​

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch