Inspiratie foto week 26

Shape Image One
Symboliek van het paard

Ik ben een echt paardenmeisje. In mij eerste overtuigingen komt de zin: “Een paard is een edel dier. Hij heeft benen, ipv poten en een hoofd ipv een kop.” Als je het dan niet mee eens was, dan ging ik er met veel vuur tegenin. Vaak op inhoudelijke argumenten probeerde ik mijn stelling kracht te geven door met enthousiasme en bevlieging voor het liefde voor het paard.

Dat paarden veel mensen aanspreken, dat is wel duidelijk. Ook de rol die paarden hebben in de ontwikkeling van de mens, daar hebben de paarden hun hoefafdrukken duidelijk neergezet. Ook in de symboliek kun je veel terugvinden in de boeken, op internet en in blogs. 

Symboliek

Als je kijkt wat paarden algemeen voor staan in hun symboliek en metaforen dan kom je woorden tegen als: kracht, vitaliteit, geloof Ook symbool van het ego, en van menselijke deugden,  het paard werd in verband gebracht met het dodenrijk, angst, een diepe wijsheid in zich mee, ze nemen je mee de diepte in, op reis naar een onzichtbare wereld.

Mythologie

In de Mythologie zie je een tweezijdig beeld van paarden. Als voorbeeld:  In de Griekse mythologie komen witte paarden de zon langs zijn hemelbaan trekken tewijl in de Germaanse mythologie  van de Erlkönig dvoorbode is van de dood.  Ook in de Bijbel heb je een tweedelig beeld. Je kan naar de hemel gebracht worden door vurige paarden of Apokalys komt met de komst van 4 vale paarden dood en verderf brengen.  

Persoonlijke symboliek

Maar de persoonlijke symboliek is altijd het krachtigste beeld.  Voor mij staat een paard voor vrijheid en verbinding. Wat betekent het paard voor jou? Zit er nog verschil in de rassen paarden of pony’s?  Of kan een andere kleur paard een andere betekenis geven (denk aan een schimmel of helemaal zwart paard) ? Of geven de aftekeningen bepaalde symboliek (bv een paard met 4 witte benen kan voor gelukspaard worden aangezien)? 

Geniet van het proces. 

Veel inspiratie plezier en een zonnige groet;

Susan

Mindful Fotografie

Tijdens de online cursus Mindful Fotografie leer je anders kijken naar foto’s. Door mindful te fotograferen, laat je zien door een foto waar je binnenwereld mee aan het werk is. Wordt je bewust van je innerlijke proces. Door het leren je de symboliek van hetgeen wat je fotografeert krijg je handvatten toegereikt waarmee je de foto’s goed kunt interpreteren. Geïnteresseerd in meer?

Deel naar hartenlust

Wil je de inhoud van de blogs of foto’s delen met anderen of verwerken in een presentatie? Dat mag naar hartenlust, vermeld dan de bron of verwijs naar mozaiektuin.nl

Coachpraktijk Mozaïektuin

Mijn praktijk ligt aan de rand van Groningen tegen een natuurgebied aan. Ervaar de rust en ruimte in mijn praktijk. Graag nodig ik je uit in mijn praktijk zodat we in gesprek kunnen gaan wat ik voor je kan betekenen. Met zonnige groet Susan ​

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch