Inspiratie foto week 34

Shape Image One

In het middenoosten is zand het symbool van water, waar het in Europa eerder instabiliteit of tijdelijkheid symboliseerde. Ook vertegenwoordig zand tijd, voornamelijk door de zandloper. Voor mij is zand een leegte, maar ook een palet van mogelijkheden. Je kunt er van alles in tekenen, het veranderd van vorm en is de basis van vele bouwmaterialen. Wat betekent zand voor jou?

Zand kun je niet vasthouden door te knijpen. Dan vallen de korrels tussen je vingers weg. Maar als je je grip ontspant, dan blijft het als het ware in je kommetje van je hand liggen. Zand is ongrijpbaar. Zo kun je ook zand als symbool voor relaties zien. Als je vasthoudt aan de persoon of relatie en elkaar geen ruimte geeft, brokkelt je relatie af. Terwijl als je een basis maakt (het kommetje van je hand) waar je losjes met elkaar om kunt gaan… dan zul je zien dat je heel ontspannen en met weinig energie van je relatie kunt genieten.

In welke situaties wil jij “het zand” vastknijpen? Wanneer voel je aan dat je los moet laten? Krijg je daar tips of adviezen van anderen? Of heb je je eigen rituelen daarvoor?

Geniet van het proces. 

Veel inspiratie plezier en een zonnige groet;

Susan

Mindful Fotografie

Tijdens de online cursus Mindful Fotografie leer je anders kijken naar foto’s. Door mindful te fotograferen, laat je zien door een foto waar je binnenwereld mee aan het werk is. Wordt je bewust van je innerlijke proces. Door het leren je de symboliek van hetgeen wat je fotografeert krijg je handvatten toegereikt waarmee je de foto’s goed kunt interpreteren. Geïnteresseerd in meer?

Deel naar hartenlust

Wil je de inhoud van de blogs of foto’s delen met anderen of verwerken in een presentatie? Dat mag naar hartenlust, vermeld dan de bron of verwijs naar mozaiektuin.nl

Coachpraktijk Mozaïektuin

Mijn praktijk ligt aan de rand van Groningen tegen een natuurgebied aan. Ervaar de rust en ruimte in mijn praktijk. Graag nodig ik je uit in mijn praktijk zodat we in gesprek kunnen gaan wat ik voor je kan betekenen. Met zonnige groet Susan ​

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch