Inspiratie foto week 40

Shape Image One

Ik maak graag een foto van het riet tegen zonsondergang. De transparantie en schaduwwerking van riet spreekt mij altijd aan. Wat is eigenlijk de symboliek van riet? Volgens de literatuur is het -> buigzaamheid, meegaandheid, flexibel, inschikkelijkheid, positief toekomstbeeld (denk aan mozes) en positief (opgeruimde) levenshouding. Riet heeft eigenschappen die het de mogelijkheid geven om stormen te doorstaan.

Voor mij persoonlijk betekent het ook; goed in contact met het gevoel (wortels staan in het water) en sterk en scherp (je kunt je flink snijden aan het blad en stengels als je het probeert te verwijderen). Wat betekent riet voor jou? Hoe kijk je naar het riet? Zit het meestal in de weg voor je uitzicht op het water (gevoel) of hou je van de manier hoe het met de natuurkrachten omgaat (buigzaamheid in de storm)? Of heb je nog een andere mooie persoonlijke betekenis?

Symboliek van planten, bloemen, kleuren of dieren werken het beste met je eigen persoonlijke betekenis. Wat het voor jou betekent is de krachtigste metafoor. En je kunt je natuurlijk laten inspireren door je algemene betekenis als je nog op zoek bent.

Geniet van het proces.

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier.

Susan 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Coachpraktijk Mozaïektuin

Mijn praktijk ligt aan de rand van Groningen tegen een natuurgebied aan. Ervaar de rust en ruimte in mijn praktijk. Graag nodig ik je uit in mijn praktijk zodat we in gesprek kunnen gaan wat ik voor je kan betekenen. Met zonnige groet Susan ​

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch