Inspiratie foto week 41

Shape Image One

Een citaat van René de Masny, een Italiaanse schrijfster:

“Een leven zonder liefde is als een landschap zonder zon. Als er geen schaduwen zijn, dan zijn er ook geen grote lichten.”

Zonder zon is er geen schaduw. Schaduw bestaat doordat de zon bestaat. Schaduw geeft diepte en contrast aan het beeld.  Deze beeldspraak kun je ook toepassen in het dagelijks leven. Je kunt uit je eigen schaduw stappen -> wat betekent dat je iets doet wat eerst onmogelijk zou zijn geweest. 

In de filosofie heb je een mooie beeldspraak vanuit het verhaal van de grot van Plato. Daar zit iedereen in de grot en ziet de wereld als de schaduwen die op de grot wand worden afgebeeld. Dat wordt als de waarheid ervaren. Terwijl het licht van buiten als gevaarlijk wordt ervaren, verblindend en waar je niet heen mag gaan. 

Wat betekenen schaduwen voor jou?  Spiegelen ze voor je het onbewuste, gevaarlijke of het onwetende? Of geeft de schaduw juist meer diepte en verrijking aan het gene wat wel belicht  wordt? Hoeveel gebruik je schaduw in je fotografie? En hoe ga je om met je eigen schaduwkanten van je karakter? 

Veel inspiratie plezier

Met zonnige groet

Susan

Wil je zelf ook je foto’s kunnen interpreteren? Wat betekenen kleuren, perspectief en andere symbolen in je foto’s? Wat kun je leren van je eigen proces?

In de online Mindful Fotografie cursus leer je de symbolen van kleur, drie, planten, perpectief en nog veel meer. Je kijk vanaf dan heel anders naar je foto’s. Ben je geïnteresseerd?

Probeer dan eerst een gratis online les uit en laat je verrassen!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Probeer gratis

Het eerste hoofdstuk van de online crusus Mindful fotografie

Coachpraktijk Mozaïektuin

Mijn praktijk ligt aan de rand van Groningen tegen een natuurgebied aan. Ervaar de rust en ruimte in mijn praktijk. Graag nodig ik je uit in mijn praktijk zodat we in gesprek kunnen gaan wat ik voor je kan betekenen. Met zonnige groet Susan ​

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch