Inspiratie foto: symboliek van de schaduw als leidraad voor je persoonlijke ontwikkeling.

Shape Image One

In deze inspiratie foto staat de schaduw centraal in haar symboliek voor je persoonlijke ontwikkeling.

‘Waar veel licht is valt ook diepe schaduw’ Goethe.

Licht en schaduw geven een spannend geheel aan een gewoon uitzicht. Daar wordt het spannend, daar schuurt het en gebeurt het.  “Alle producten van het onbewuste die tot het bewustzijn doordringen, doen dit als symbolische boodschappen. De Zwitserse psycholoog Carl Gustav Jung heeft het begrip schaduw geïntroduceerd in de psychologie. De schaduw behoort tot de vier voornaamste archetypen uit het collectief onbewuste waarvan de inhouden, in tegenstelling tot het persoonlijk onbewuste, nooit de drempel van het bewustzijn overschrijden” Bron Wikipedia.

Welke donkere gebieden van je zelf ga je vandaag belichten? Hoe ga jij om met je schaduw kanten van je persoonlijkheid? Heb je ze in kaart? Of negeer je ze? Of schaam je voor je donkere randjes van je persoonlijkheid? Daar waar veel emotie zit, zit ook de mogelijkheid tot zelfontwikkeling en ontplooiing. Dat geeft je meteen een mooie kans om op onderzoek te gaan. 

Veel inspiratie plezier!

Met zonnige groet

Susan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Mijn doel is om mensen blij en gelukkig te maken. Zelf geloof ik dat geluk, wijsheid en oplossingen al in jezelf aanwezig zijn. Maar soms is het wat moeilijk bereikbaar.

Ik help je om je weer terug te brengen naar je kracht, focus of geluk -> hoe je het beestje zijn naam wilt geven. Mijn methodes zijn gestoeld op de positieve psychologie, systemisch werken en de symboliek in natuur.

Daar ben ik voor; om je te helpen, spiegelen en in te zien om zo weer zelfstandig verder te kunnen.

Coachpraktijk Mozaïektuin

Mijn praktijk ligt aan de rand van Groningen tegen een natuurgebied aan. Ervaar de rust en ruimte in mijn praktijk. Graag nodig ik je uit in mijn praktijk zodat we in gesprek kunnen gaan wat ik voor je kan betekenen. Met zonnige groet Susan ​

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch