Inspiratie foto week 44

Shape Image One

De herfst is het seizoen om te oogsten. Appels en peren zijn rijp genoeg om te worden geplukt, maar ook ander fruit of zaden worden in deze periode geoogst. Nu kun je oogsten wat je in het voorjaar hebt gezaaid. In de natuur is het wel zo dat niet elke appelbloesem een appel wordt. Alleen de sterkste bloemen worden appels. Zo werkt het natuurlijk ook in het echte leven. Niet alle ideeën worden projecten of producten. Er is een heel proces aan trail & error vooraf voordat het beste idee vorm krijgt. Net als de appel dus.

Als je niet bewust omgaat met je ideeën en je oogst maar aan de boom laat hangen. Dan kunnen anderen met je oogst ervandoor gaan. Net als deze slakken eten zij mij appel op, omdat ik te lang heb gewacht om mijn appel te oogsten. Oogsten op het juiste moment is een vaardigheid die je kunt leren. Oogst je te vroeg, dan is het fruit niet rijp genoeg en blijft het zuur. Oogst je te laat, dan heb je vaak (on)gedierte die met onze oogst aan de haal gaat. De oogst moet vaak ook nog even na-rijpen op de schaal voordat je de appel kunt eten.

Ben je bewust van je eigen oogst patroon? Herken je het dat je merkt dat iemand anders met jouw ideeën aan de loop gaat? Dat de successen dan niet op jouw conto komen? Het je te lang gewacht met oogsten, of ben je van je “boomgaard” weggelopen zodat iemand anders dacht dat je er niets meer wilden doen? Of oogst je te snel, waardoor je denkt dat je ideeën niet goed genoeg zijn? Moet je zo nog langer laten rijpen voordat je kunt oogsten? Heb je dus wél goede ideeën of projecten, maar moet je nog leren geduldig te zijn om op het juiste moment te oogsten.

Wat kun je daarin anders doen? Wat kun je hier van leren? Wat is hierop je reflectie? Heb je daarbij hulp nodig van een externe? Een vriend of vriendin, collega of coach? Betrek iemand bij je proces zodat je kunt leren om op het juiste moment te oogsten en met voldoening je eerste hap te zetten in je eigen geteelde sappige en zoete appel.

Geniet van het proces.

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier.

Susan

Wil je meer leren over symboliek in je foto's? Klik hier voor je gratis proefles online mindful fotografie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Coachpraktijk Mozaïektuin

Mijn praktijk ligt aan de rand van Groningen tegen een natuurgebied aan. Ervaar de rust en ruimte in mijn praktijk. Graag nodig ik je uit in mijn praktijk zodat we in gesprek kunnen gaan wat ik voor je kan betekenen. Met zonnige groet Susan ​

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch