Week van de werk-privé balans

Shape Image One

Wanneer is er balans

Het is fantastisch wanneer je succesvol de balans tussen werk en privé kunt beheren. Het vermogen om stress te verminderen en onder controle te houden is wel een voorwaarde. Vaak is het vinden van een goede balans gezegd dan gedaan. Een hoge werkdruk, een negatieve werkomgeving; het beantwoorden van telefoontjes en e-mailtjes buiten werktijd in combinatie met zorg voor kinderen, jezelf of anderen in je omgeving, maken dat het soms lastiger is om de goede balans te vinden en te houden.

Visie van de NOBCO en NOBCO coaches:

En met een verstoorde balans liggen slaapproblemen en fysieke of mentale problemen op de loer. Maar wat maakt nou precies dat deze stressor: ‘disbalans tussen werk en privé’ zoveel impact heeft? Wat is dit voor stress en hoe wordt dit voorkomen? In de vierde week van NOBCO Awarenessmaand duiken we in werk-privébalans stress.  

Hoe herken je een goede of verstoorde werk – privé balans?

De balans tussen werk en privé is door het coronavirus voor veel Nederlanders
onder druk komen te staan. Werknemers werken zonder de directe aanwezigheid van collega’s. Soms is dat alleen in huis, waar isolatie kan leiden tot demotivatie, soms juist in een huis vol mensen, waarbij zorg- en werktaken door elkaar heen lopen. Thuiswerken kan de balans tussen werk en privé verstoren. Klik op download  naar de factsheet van TNO over de werk-privé balans.

Wat kan ik nu doen?

  • Geen mail buiten werktijd
  • Ga wandelen tijdens telefoongesprekken
  • Sla geen pauze over en ga tijdens de pauze lekker een luchtje scheppen
  • Focus op 1 taak tegelijk. Multi-tasken zorgt voor een significante vermindering van je productie en zorgt voor meer rust in je hoofd.
    Inzicht door Uitzicht

Als je een spiegel nodig hebt, iemand om te reflecteren, doelen te formuleren of rust te vinden in deze hectische tijd …. maak dan een afspraak met mij voor een vrijblijvende en gratis afspraak.

Coachpraktijk Mozaïektuin

Mijn praktijk ligt aan de rand van Groningen tegen een natuurgebied aan. Ervaar de rust en ruimte in mijn praktijk. Graag nodig ik je uit in mijn praktijk zodat we in gesprek kunnen gaan wat ik voor je kan betekenen. Met zonnige groet Susan ​

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch