Wordt je gelukkig door te fotograferen?

Shape Image One
Wordt je gelukkig door te fotograferen?

Wil je zelf ook je foto’s kunnen interpreteren? Wat betekenen kleuren, perspectief en andere symbolen in je foto’s? Wat kun je leren van je eigen proces?

In de online Mindful Fotografie cursus leer je de symbolen van kleur, drie, planten, perpectief en nog veel meer. Je kijk vanaf dan heel anders naar je foto’s. Ben je geïnteresseerd? 

Probeer dan eerst een gratis online les uit en laat je verrassen!

 

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat je gelukkiger wordt door te fotograferen. Dit ontdekte oa de Californische psycholoog Kristin Diehl. Zij liet 2000 mensen in 9 verschillende experimentele foto’s nemen tijdens etentjes, bustours en museumbezoek. Daaruit blijkt dat de mensen die foto’s namen tijdens het onderzoek significant gelukkiger waren doordat ze meer betrokken raakte door het fotograferen met de omgeving. Bron: Kristin Diehl ea,  Hoe het maken van foto’s het plezier van ervaringen vergroot, Journal of Personality and Social Psychology, 2016

Een wat ouder onderzoek uit 2005 toont aan “dat mindful fotograferen een positieve boost geeft aan je gevoel van welzijn en verdieping en waardering geeft voor jouw directe fysieke omgeving en in je leven in het algemeen. (Bryan, Smart & King, 2005) “

Ik herken dit wel uit eigen ervaring. Als ik aan het fotograferen ben, dan ben ik in het NU. Mijn gedachten verstommen en worden stil. En ik ben totaal aanwezig in het moment. Visueel is de focus doordat je bezig bent met kaderen, maar ondertussen hoor je de vogels fluiten, de wind waaien, voel je dat je handen koud worden, of de zon op je rug branden.

Fotografie als middel
Nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan nu in voor de gratis online nascholing en ervaar het zelf!

Wat biedt Mindful Fotografie?

Met de Mindful Fotografie workshop of een online cursus gaan we de natuur in om te fotograferen. Je gaat met een verbindende opdracht de natuur in, zodat je een focus hebt. Eenmaal in de natuur ga je je focussen op al je zintuigen (mindfulness = bewust met aandacht) en die in verbinding zetten met de vraag waarmee je op pad ben gegaan. Daar komen mooie en populaire foto’s uit. Ieder met een verhaal en verborgen symboliek. Door deze symboliek in de vorm van kleuren, materiaal en het kader wat je gefotografeerd hebt, wordt de onderliggende verborgen boodschap blootgelegd en kom je een laagje dieper bij je bewustzijn. Wat mooie, grappige, ontroerende hele momenten kan opleveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch