Frequently Asked Questions

Shape Image One
 • Werkgever

  Via je COA kan zijn opgenomen dat je een persoonsgebonden opleidingsbudget hebt per medewerker. Dit mag ingezet worden in overleg met je werkgever voor loopbaancoaching of persoonlijke ontwikkeling. Omdat een werkgever ook inziet dat een fitte en gezonde werknemer productiever is voor het bedrijf. Via de Arbo-dienst van je werkgever kan een burn-out preventie traject zijn opgenomen. Neem contact op met je werkgever, dit kan via de bedrijfsarts lopen.

 • Belasting

  Particulier -> je kunt de kosten inclusief de BTW als scholingskosten aftrekken. Het doel van het traject moet dan gericht zijn op verandering van positie of op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid én het bedrag (min eventuele vergoedingen) moet hoger zijn dan 250 euro. Het kan interessant zijn om een belastingadviseur te raadplegen om te zien of je in aanmerking komt. Ondernemer ->  zakelijke coaching is aftrekbaar voor de belasting. De kosten vallen binnen de post ondernemerskosten. Voor Ondernemers en ZZP’ers zijn de tarieven aftrekbaar voor de Inkomsten Belasting en de omzetbelasting (21%) is terug te vorderen bij de Belastingdienst. Werkgevers -> de vergoeding kosten loopbaancoaching valt onder gerichte vrijstellingen. Het bedrag is aftrekbaar als zakelijke uitgaven.

 • UWV

  Informeer naar de beschikbare financiële middelen voor herstel en re-integratie. Via een individuele re-integratie overeenkomst reserveert het UWV een budget om de coaching geheel of gedeeltelijk te betalen. Kijk voor een actueel overzicht van de UWV subsidies op de website van het UWV.

 • Arbeidsongeschiktheidsverzekering

  Mocht je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben, dan is de kans groot dat het coachtraject vergoed wordt. Coaching heeft immers een gunstig effect op het weer arbeidsgeschikt krijgen van mensen. Win meer informatie in bij je verzekeraar.

 • Zorgverzekering

  Coaching behoort niet tot het basispakket en wordt doorgaans niet vergoed door ziektekostenverzekeraars. Afhankelijk van het soort polis kan het zijn dat dit soort kosten wel opgenomen zijn in het aanvullende pakket. Informeer bij je ziektekostenverzekeraar naar de mogelijkheden. Je kunt in het overzicht van mijn beroepsvereniging CAT zien welke prestatie codes (voor je behandeling) bij welke zorgverzekeraars worden vergoed.De consulten die ik geef als coach en CAT-therapeut level 3 worden benoemd onder de noemer: 24505 - (kinder) Coaching 24005 - natuurgeneeskundige therapeut Kijk op de website: Https://catvergoedbaar.nl

 • Werkgever

  JVia je COA kan zijn opgenomen dat je een persoonsgebonden opleidingsbudget hebt per medewerker. Dit mag ingezet worden in overleg met je werkgever voor loopbaancoaching of persoonlijke ontwikkeling. Omdat een werkgever ook inziet dat een fitte en gezonde werknemer productiever is voor het bedrijf. Via de Arbo-dienst van je werkgever kan een burn-out preventie traject zijn opgenomen. Neem contact op met je werkgever, dit kan via de bedrijfsarts lopen.

 • Hoe kan ik contact opnemen?

  Je kunt een contactformulier : “Contact Us” invullen. Maar ook direct contact opnemen via de mail: mozaiektuin@ziggo.nl of telefoon 06-23116909

 • Welke coachingsvormen zijn er?

  Je kunt een indivuleel traject inplannen of gebruik maken van de coachingspakketten die je kunt vinden onder tabblad coaching / coachingspakketen

 • Hoe weet ik of er een klik is?

  Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek. Die duurt ook korter dan een echt coach gesprek. Dit gesprek is bedoeld om te kijken wat de verwachtingen zijn, of je bij mij op de juiste plek bent en of er een klik is. Daarom is dit gesprek altijd gratis en vrijblijvend.

 • Moet je een professionele camera hebben?

  Nee hoor. Alle camera's zijn goed. Je kunt het ook doen met de camera op de telefoon. Het gaat om het onderwerp en om het kaderen van beeld, niet om de techniek van het fotograferen.

 • Hoe kan ik mij voorbereiden?

  Hoe kan ik mij voorbereiden? Het enige wat je kunt doen is je camera of telefoon met camerafunctie mee nemen en zorgen dat die goed is opgeladen. Verder is er geen voorbereiding nodig.  Alles wordt verder uitgelegd tijdens de workshop.

 • Wat wordt er gedaan met de huiswerkopdrachten?

  Bij de plus en advanced pakketten worden die door mij gelezen en feedback op gegeven, waarbij je zelf kunt bepalen wat je met de feedback wilt gaan doen.

 • Moet ik bij een workshop regenlaarzen of paraplu meenemen?

  Kijk even naar de weersvoorspellingen en bepaal dan of je beschermende kleding of paraplu mee moet nemen voor tijdens je opdrachten.Moet ik regenlaarzen of paraplu mee?

nl_NLDutch