Over mij

Shape Image One
Welkom, <br>Ik ben Susan <br>jouw coach

Welkom,
Ik ben Susan
jouw coach

Ik zie een mens als een mozaïekschilderij. Alle kleine steentjes van je persoonlijkheid vormen samen één mooi geheel.

Wat is mijn verhaal? Als mens en als coach zie ik een mens als een mozaïekschilderij. Alle kleine steentjes van je persoonlijkheid vormen samen één mooi geheel. Mijn visie als coach is dat ik je kan helpen inzien dat alle steentjes hun eigen bijdrage, functie & schoonheid hebben. Soms gebeurt het dat door het werk en/of leven de steentjes van je persoonlijkheid hun glans verliezen. Door ze te polijsten krijg je weer een mooi geheel in het schilderij van je eigen unieke Zijn. Met waarderend coachen spiegel ik je kwaliteiten & schaduwkanten zodat je zelf weer vooruit kunt op je eigen pad en/of loopbaan.

Ik geloof dat ieder mens haar eigen waarheid en antwoord al in zich heeft. Als gecertificeerd NOBCO coach help ik door middel van spiegelen je eigen waarheid en antwoord te vinden. Ik werk veel in de natuur door wandelcaching. De natuur geeft in al haar wijsheid vele symbolieken die je kunt helpen om verder te komen. Mindfulness oefeningen pas ik toe tijdens coaching. Hierdoor kom je weer in contact met al je zintuigen en ga je minder “in je hoofd en gedachtes zitten”.

Coaching is een vakgebied waarbij je continue aan het leren bent. Ik ben erg leergierig en wil graag meer weten over hoe ik zelf en andere mensen in elkaar steken. Dat is ook de reden waarom ik coach ben geworden.

Op mijn LinkdIn pagina kun je volgen welke opleidingen ik heb gevolgd. Maar hier ook een kort overzicht van mijn relevanten Coachopleidingen:

* Professioneel coachen bij de Hanze Hogeschool 2016-2017
* Creatieve Therapie, Civas 2017-2018
* Register Opleiding Psychosociale Medische Basiskennis PLATO gecertificeerd bij Vita Opleidingen 2019
* Vitaliteitscoach bij Civas 2020
* Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) bij Civas 2021

Op dit moment volg ik de opleiding tot Bach Bloesem Therapeut bij SORAG 2021-202

* Coaching

Ik ben als persoon intuïtief ingesteld en zo ben ik ook als coach. Mijn aanpak en taal pas ik per coachee aan. De rode lijnen in mijn aanpak zijn beeldend en creatief van aard. Ik ben zelf een beelddenker en ik zie het terug in mijn samenvattingen. Die kan ik je teruggeven in beeldtaal – in de vorm van metaforen of symboliek. Op deze manier trek ik het gevoel uit de context, wat inzicht geeft. Vervolgens kan de coachee dit inzicht meenemen naar diverse situaties. Mijn praktijk zit in een landelijke omgeving en grenst aan een mooi natuurgebied. Daarom maak ik graag gebruik van de natuur en haar symboliek. Door middel van wandelcoaching neem ik je mee op pad en gaan we kijken welke wegen we gaan bewandelen op de wandeling, welke symboliek de natuur ons geeft, hoeveel rust we kunnen ervaren en inzichten die we tegen kunnen komen.

* Ervaring en opleidingen

Coaching is een vakgebied waarbij je continue aan het leren bent. Ik ben erg leergierig en wil graag meer weten over hoe ik zelf en andere mensen in elkaar steken. Dat is ook de reden waarom ik coach ben geworden. Op mijn LinkdIn pagina kun je volgen welke opleidingen ik heb gevolgd. Maar hier ook een kort overzicht van mijn relevanten Coachopleidingen: * Professioneel coachen bij de Hanze Hogeschool 2016-2017 * Creatieve Therapie, Civas 2017-2018 * Register Opleiding Psychosociale Medische Basiskennis PLATO gecertificeerd bij Vita Opleidingen 10§9 * Vitaliteitscoach bij Civas 2019-2020 * Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) bij Civas 2021 Op dit moment volg ik de opleiding tot Bach Bloesem Therapeut bij SORAG 2021-202

* De natuur in Coaching

In natuurcoaching wordt de natuur ingezet als spiegel, als metafoor of als effectieve leeromgeving. Door onder andere principes van ervaringsgericht leren en systemisch werken, doet de coachee ervaringen en inzichten op, die leiden tot passende keuzes en stappen in het dagelijks leven en werk. Natuurcoaching heeft zich ontwikkeld tot een nieuwe specialisatie binnen het coachvak met verschillende disciplines. Zo kan in de coaching onder andere worden gewerkt met wandelingen, honden, paarden, de symboliek van bomen en natuur voorwerpen, een speciale coach tuin, wijsheid van oude natuur volken, de seizoenen en wetmatigheden in de natuur of outdoor activiteiten. Als NOBCO coach ben ik aangsloten bij de vaksectie Natuurcoaching, zodat ik op de hoogte blijf van de meest recente ontwikkelingen.
Our Story Image

* Mindful Fotografie

Een passie is voor mij Mindful Fotograferen. Door gerichte vragen te stellen help ik je om de symboliek van een foto door bv in kleur, vorm, aantallen en kadering in kaart te krijgen wat het voor jou betekent. Via deze creatieve vorm kun je eigen antwoord vinden en daardoor je denk- en gedragspatroon veranderen en / of loslaten. Door dit inzicht krijg je weer uitzicht op de vraag waarmee je binnen kwam. Een wat ouder onderzoek uit 2005 toont aan “dat mindful fotograferen een positieve boost geeft aan je gevoel van welzijn en verdieping en waardering geeft voor jouw directe fysieke omgeving en in je leven in het algemeen (Bryan, Smart, & King, 2005)”. Ik herken dit uit eigen ervaring. Als ik aan het fotograferen ben, dan ben ik in het NU. Mijn gedachten verstommen en worden stil. En ik ben totaal aanwezig in het moment. Door de camera ben je visueel gefocust doordat je bezig bent met kaderen, maar ondertussen hoor je de vogels fluiten, de wind waaien, voel je dat je handen koud worden, of de zon op je rug branden. Het is de plek waar ik kan opladen en inspiratie kan opdoen. Elke dag ga ik de natuur in en doe ik een loopmediatie. Soms met een vraag en soms laat ik mij verrassen. De foto’s die ik dan neem tijdens deze wandelingen zet ik op Instagram. Elke dag een nieuwe foto. Wil je zien wat voor foto’s het zijn, of gewoon op inspiratie op te doen… check mijn Insta-account .

* Fotografie Project

In 2017 ben ik met een project voor de lange termijn bezig geweest. Mijn doel was om elke ochtend van 2017 een foto te maken op een vaste locatie achter mijn huis, aan het meer, bij de steiger. Op ongeveer dezelfde tijd, zo tussen half 9 en kwart voor 9. Aan het einde van een jaar vastleggen van de seizoenen heb ik er een korte film maken. Ik ben gefascineerd wat het licht doet, wat de effecten zijn van korte dagen en nu de verandering naar langere dagen, effecten van wolken op de zon en de reflectie van het water. Dit kun je ook volgen via mijn instagram account… Op vrijdag 10 januari 2020 j.l. presenteerde ik deze ervaring in een expositie middels een time-lapse video tijdens mijn open dag.
Our Story Image
nl_NLDutch