Coaching methodes

Shape Image One

In mijn rugtas zitten er een scala aan methodes en oefeningen die ik toepas op wat jij op dat moment nodig heb. Het kan zijn dat we ondersteuning nodig hebben van het lichaam door Reiki of Bach Bloesem druppels. Of dat we de natuur nodig hebben in een korte buitenoefening of wandeling. Creativiteit door tekenen, mozaïek of fotografie kan je helpen om door een aantal taal barrières te komen. Ik werk  op een intuïtieve en holistische manier van coaching, altijd met jouw ontwikkeling in mijn gedachte. 

Als je naar huis gaat, krijg je altijd een paar oefeningen mee om het geleerde tijdens het consult meteen toe te passen in de praktijk, om verder uit te diepen of te experimenteren.

Tijdens het kennismakingsgesprek gaan we ontdekken wat je in een coach traject zou willen bereiken en /of wat je wens is om mee aan de slag te gaan. Daarmee onderzoeken we of je bij mij op de juiste plek bent voor je zoektocht en of er een wederzijdse klik is.  

Hieronder beschrijf ik welke tools ik in mijn rugtas heb. Denk aan thema’s of methodieken als:

 • Talenten 
 • Loopbaan
 • Re-integratie
 • Natuurlijk coachen
 • Wandel coaching
 • Systemisch werken
 • Online Coaching
 • Fotografie Coaching
 • Creatief Coaching
 • Mozaïek Coaching
 • Coachen met ondersteuning van Reiki
 • Mindfulness
 • Coaching met ondersteuning van Bach Bloesemtherapie

Tot snel

Met zonnige groet

Susan

Talenten ontdekken

Loop je vast in je werk? Vind je het werk niet meer leuk? Wil je wat anders, maar je weet niet in welke richting? Zit er meer in je dan dat eruit komt? Ben je door een burn-out of ziekte vergeten waar je kwaliteiten zitten? Of wil je andere kwaliteiten aanboren? Ben je op zoek naar hoe je van je passie je beroep kunt maken?

Door middel van waarderend coachen gaan we erachter komen waar je kernkwaliteiten liggen en wat je wensen en dromen zijn voor je werkende toekomst.  Door het kernkwadrant kaartspel van Offman kun je bijvoorbeeld snel in kaart hebben waar je kwaliteiten liggen, wat daarbij je valkuilen zijn, je ontwikkelingspunten en je allergie. En je ontdekt daarbij dat je hierin kunt spelen en navigeren. Dat valkuilen en allergieën ook tools zijn, in plaats van irritatie punten. 

Vitaliteit Coaching

Met de vele verantwoordelijkheden en zorgen voor en om je kinderen, gezin, familie, vriendschappen, werk en hobby’s wil je ook gewoon nog vrouw zijn. Dit drukke bestaan kan soms even uit balans raken en zorgen voor stress en schuldgevoelens naar je naasten en naar jezelf.

Een belangrijk aspect van het coachingstraject is dan ook je  vitaliteit. Het terugkrijgen van een gebalanceerd leven door met een holistische blik te kijken naar je leven op het gebied van voeding, beweging, werk, privé en ontwikkeling. Ik help je hiermee door samen te werken aan antwoorden & oplossingen. Ik zorg er samen met jou voor dat je met minder stress en zonder schuldgevoelens naast een fantastische moeder zijn, je ook nog vrouw kunt voelen.

Je vitaliteit verbeteren helpt je weer in balans te komen en je weer fit en vrolijk te voelen.

Natuur in coaching

Door alleen al maar in de natuur te zijn, gaan we ons al beter voelen. De heling die van de bomen, buitenlucht en beweging komt is natuurlijk is gemakkelijk toepasbaar. 

Tijdens wandelingen geeft de natuur veel ruimte voor reflectie. Maar ook mooie metaforen kunnen je opeens een helder inzicht geven. Hoe snel loop je? Welke zintuigen staan aan? Welke raken snel overprikkeld? Pak je het liefst de grote overzichtelijke paden, de kleine kruip-door-sluip-door routes f het liefst van het pad af.. zelf het pad maken? 

De natuur zorgt ervoor dat je sneller uit je hoofd komt en weer in contact met je lichaam en je zintuigen. 

Online Coaching

Heb je het erg druk? Heb je geen tijd om naar een coach te rijden? Heb je geen auto, maar loop je wel vast in je werk? Vind je het werk niet meer leuk? Wil je wat anders, maar je weet niet in welke richting? Zit er meer in je dan dat eruit komt?

Dan kun je het coachtraject online via zoom en thuisopdrachten doen. Het sluit dan flexibel aan bij je behoeftes en kan zo een  uitkomst bieden. Hierdoor ben je geen tijd kwijt aan reizen en kun je de contactmomenten flexibel inplannen.

Een online coaching doen we een 6-tal sessies. Het is wel wenselijk (niet noodzakelijk) om het eerste intake gesprek fysiek te doen. Daarna kunne de vervolgsessies online plaatsvinden.  Deze worden gecombineerd met schrijfopdrachten of creatieve opdrachten. Via de schrijfopdrachten en creatieve opdrachten kun je sneller en directer naar de kern van het probleem gaan.

Fotografie coaching

Fotografeer je graag? En wil je gecoacht worden? Lijkt het je leuk om op een andere manier naar jezelf te kijken? Fotografie gaat over kaderen. Hoe en wat je kadert kan onbewust veel prijsgeven. Het onderbewuste kan boodschappen doorgeven als je tekent, schildert, of fotografeert door je tekenen, schilderen, maar ook door fotografie. Je onderwerpen, je kaders, het inzoomen of het kleurgebruik.

Wat je fotografeert, wat je in dat kader zet, welke onderwerpen, inzoomen of landschappen, kleuren of metaforen. Alles heeft een betekenis. De vraag is, wat betekent het voor jou? Samen kunnen we dat ontdekken. Per sessie neem je een zelfgemaakte foto mee die veel voor je betekent. In combinatie met je coachvraag kunnen we dan ontdekken wat het voor je betekent en wat je onbewuste jouw duidelijk wil make

Mozaïek coaching

Wil je graag iets creëren tijdens een goed gesprek, ben je even je richting kwijt in je leven of heb je moeite om je woorden te vinden als je over je gevoelens praat? Dan is een mozaïek coachings traject wel wat voor je.

Tijdens een coachtraject creëer je  meteen een prachtig werkstuk. Dit proces is een onderdeel van creatieve therapie coaching. Hiermee kom je door een creatief proces gemakkelijk en dieper tot je gevoelsleven.

Werken met mozaïek is een effectief middel als je moeite hebt om over je gevoelens te praten, of te voelen. Hoe je te werk gaat, het ontwerp proces en de symboliek van kleuren, materialen en beeldwerk kunnen allemaal een ingang zijn die het onbewuste je aan kan geven als hint. Samen kunnen we die gaan ontrafelen in combinatie met je ontwikkelvraag. En je houdt er een mooi kunst werk aan over die je altijd blijft herinneren aan je ontwikkelproces en de stappen die je hierin gemaakt hebt.

Coachen met Reiki 

Soms moet het lichaam nog iets verwerken. Dan kan een Reiki behandeling werken om dieper in het systeem te komen. Dan hoef je niet alles cognitief te verwerken, maar kan het lichaam je helpen in balans te komen.

In dat geval kan Reiki een hulpmiddel zijn om het proces te versnellen of het proces te kunnen starten. Met een stoelbehandeling en een coach gesprek pakken we jouw vraagstuk holistisch aan. Lichaam en geest zetten we aan het werk om verder te komen. 

Mindfulness in coaching

We leven in een prikkel rijke omgeving. Door de smartphones zijn we altijd bereikbaar voor geliefdes, kinderen, vrienden, buren en collega’s. Het nieuws is altijd binnen handbereik en we zijn teleurgesteld als er niet binnen 1 dag niet op onze mail is gereageerd. 

Zijn we nog wel aanwezig in het moment? Of zijn we alleen maar bezig met het verleden (wat er beter kon) of de toekomst (wat er beter kan of bijvoorbeeld de volgende afspraak). Daardoor vergeten we dat de tijd die we nu doormaken, die we nu ervaren maar 1x voorbij komt. Daarna is het moment voorbij. Het is zonde als we deze momenten onbewust meemaken. Op die dagen vliegt de tijd uit onze handen. Omdat we dan niet in het Nu zijn. Maar ergens anders.

Tijdens de coaching passen we meerdere mindful technieken toe. Om je in het klein te leren om met aandacht te leven, bewust te ervaren en zo meer betekenis te geven aan het heden.

Coachen met Bach Bloesemtherapie

Emoties kunnen letterlijk in je vel gaan zitten. Denk aan tandenknarsen, stijve nek, last van de onderrug en hyperventilatie. Als je de balans kwijt bent, kun je deze herstellen door aandacht te geven aan de emoties door een coachgesprek en je lichaam een boost te geven met Bach Bloesem druppels.

Deze methode is gebaseerd op het werk van dokter Edward Bach in de jaren 30 van de vorige eeuw. Deze holistische manier van werken met de natuur is ondersteunend voor het coachen. Het kan ervoor zorgen dat je weer beter in contact kan komen met je lichaam en dat de verbinding weer in balans kan komen. 

Maak nu een afspraak

Voor een gratis kennismakingsgesprek

Wil je meer weten over een coachingstraject of wil je een individueel traject en heb je daar een vraag over? Neem dan vrijblijvend contact met mij op zodat ik antwoord kan geven op jouw vraag.

Ben je er klaar voor?

Dit formulier vraagt om u om uw naam en e-mail adres zodat ik met u kan communiceren.

  nl_NLDutch