Inspiratie foto week 51

Shape Image One

Clair obscur is een techniek waarbij in de kunst waarbij een opstelling op theatrale wijze belicht wordt, waarbij het donker de basis vormt. De oude meesters zijn daar wereldberoemd mee geworden. In die periode werd de organisatie van licht en schaduw (chiaroscuro of Clair  obsur) als een van de belangrijkste aspecten van de compositie beschouw. Deze sterke licht-donker contrasten worden ook gebruikt in de fotografie. 

De contrast van licht en donker geeft een mooi schaduwspel ten toon. Daar waar je overdag het licht de boventoon geeft, geeft de avond een mooi schaduwspel bloot. Het donker maakt de setting mysterieus en dramatisch door het gebruik van licht. 

Donker en licht passen bij elkaar. Het licht schijnt helderder door de aanwezigheid van het donker. Deze metafoor kun je ook meenemen in je dagelijkse setting. In je privé leven of in je baan. De schaduwkanten of donkere kanten van je persoonlijkheid kun je daarmee omarmen. Door deze schaduwkanten schijnt je lichte kant meer op. En geven je meer dynamiek in je persoonlijkheid. 

Hoe omarm je jouw schaduwkanten? Of probeer je ze onder het spreekwoordelijke kleed te vegen? Geef je veel aandacht aan je donkere kanten? Of zit je focus op je lichte kanten van je persoonlijkheid? Kun je dit ook doortrekken naar je huidige baan of functie? 
 
Geniet van het proces.

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier.

Susan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Coachpraktijk Mozaïektuin

Mijn praktijk ligt aan de rand van Groningen tegen een natuurgebied aan. Ervaar de rust en ruimte in mijn praktijk. Graag nodig ik je uit in mijn praktijk zodat we in gesprek kunnen gaan wat ik voor je kan betekenen. Met zonnige groet Susan ​

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch