Inspiratie foto week 35

Shape Image One

“Als je vlinders naar je tuin wil lokken, moet je eigenlijk eerst weten hoe vlinders leven. Vlinders hebben bijvoorbeeld nectar uit bloemen nodig, planten waarvan de rupsen eten en warmte van de zon om te kunnen bewegen.” Bron: vlinderstichting.nl

Dit is een mooie metafoor voor je dromen. Als rups hebben bepaalde soorten vlinders ‘waardplanten’ nodig. Zoals een brandnetel voor bv de gekartelde aurelia of dagpauwoog. Als je geen juiste voeding / voorwaarden geeft aan je dromen, kunnen zij ook niet ontwikkelen. Wat je nodig heb, is voor iedereen verschillend. Het kan zijn dat je vertrouwen nodig hebt of juist kritisch sparren voor jou werkt. Ga hierin op ontdekkingstocht. Het kan ook zijn dat voor elke situatie een andere voorwaarden nodig zijn.

Dan ontwikkelt de rups naar vlinder. En zoals een vlinder ander voedsel nodig heeft dan de rups, werkt dat vaak ook met je dromen. In verschillende stadia verschillende voorwaarden of “voeding”.  Het is dus belangrijk om voor je dromen een basis te creëren om ze uit te kunnen voeren. Zonder brandnetel geen rups en zonder rups => geen vlinder.

Wat is jouw “nectar” om je droom naar het volgende level te tillen? Welke voorwaarden heb je nodig om je dromen te kunnen uitwerken? Weet je wat je nodig hebt van dromen naar actie over te gaan? Heb je je dromen al in kaart? Wie kan je erbij helpen om de volgende stap te zetten?

Geniet van het proces.

Veel inspiratie plezier en met zonnige groet

Susan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

Coachpraktijk Mozaïektuin

Mijn praktijk ligt aan de rand van Groningen tegen een natuurgebied aan. Ervaar de rust en ruimte in mijn praktijk. Graag nodig ik je uit in mijn praktijk zodat we in gesprek kunnen gaan wat ik voor je kan betekenen. Met zonnige groet Susan ​

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch