Inspiratie foto week 37

Shape Image One

In mijn tuin groeit en bloeit de Trompetbloem (Campsis tagliabuana) uitbundig in de tuin. Ik heb deze plant als een klein stekje gekregen van mijn zusje en het heeft een aantal jaren geduurd voordat hij tot bloei kwam. Maar nu maakt het al die jaren wachten meer dan goed. Hij groeit en bloeit uitbundig in de tuin met zijn lange slanke raken. Echt genieten.

Maar wat is de symboliek van de Trompetbloem? De Campsis oftewel de trompetbloem stat symbool van scheiding. Het is een klimmer die met hechtwortels maar ook met slingerende scheuten klimt. De hechtwortels alleen kunnen de zware plant niet dragen zodat de plant van de muur kan vallen en zo het symbool van scheiding werd. Bron: http://www.volkoomen.nl/Planten%20symbolen.htm

Ik vind het wel grappig en bijzonder. Voor mij persoonlijk is het een plant van familie, verbinding en een tropisch gevoel. Ik moet er altijd aan mijn zusje denken. Maar ik zie er nu ook wel scheiding in, we leven nu wel gescheiden van elkaar (zij in Noord-Holland en ik in Groningen). Zo geeft de plant een diepere dementie als je de symboliek verder gaat uitwerken.

Hoe zit dat bij jou? Heb je ook wel eens dat je persoonlijke symboliek totaal anders aanvoelt dan de algemene symboliek. Kun je dan een verbinding maken of een ander standpunt innemen. Zie  je hiermee overeenkomsten met het dagelijks leven of in je werk? Welke zienswijze weegt dan zwaarder? Die van jezelf of die van een ander? Zit er nog een verschil in of de ander een persoon is of een autoriteit?

Geniet van het proces.

Veel inspiratie plezier en met zonnige groet

Susan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Coachpraktijk Mozaïektuin

Mijn praktijk ligt aan de rand van Groningen tegen een natuurgebied aan. Ervaar de rust en ruimte in mijn praktijk. Graag nodig ik je uit in mijn praktijk zodat we in gesprek kunnen gaan wat ik voor je kan betekenen. Met zonnige groet Susan ​

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch