Inspiratie foto week 47

Shape Image One

Ik ben een echte kattenliefhebber. Er zijn altijd katten bij ons ouderlijk huis geweest en zelf was een kat het eerste huisdier wat ik wilde hebben toen ik op mijzelf ging wonen. Bij katten heb je meestal een groepering, ben je een kastenmens of een hondenmens? Je kunt natuurlijk ook beide zijn. Maar het geeft altijd stof tot spreken. 

Symboliek

Als je kijkt waar katten algemeen voor staan in hun symboliek en metaforen dan kom je woorden tegen als:   vruchtbaarheid, kracht, snelheid, wreedheid, inhaligheid, ongeluk en zelfstandigheid.In het oude Egypte was de kat zelfs een heilig dier.

Spreekwoorden

In de dagelijkse spreekwoorden of gezegdes kom je de volgende uitdrukkingen tegen: Niet voor de poes, kat in de zak kopen, als de kat van huis is dansen de muizen op tafel, als kat en hond leven, dat is geen kattenpis. Wil je nog meer inspiratie hebben van spreekwoorden en gezegdes, lees hier dan verder op de leuke site van poezenbazen. 

Persoonlijke symboliek

Maar de persoonlijke symboliek is altijd het krachtigste beeld.  Voor mij staat kat voor eigenwijs, zelfstandig, onafhankelijk, spiritueel genezend en troostend. Vooral bij spiritueel genezend merk je vaak dat katten bij degene op schoot gaan zitten die het hardste nodig heeft. Het is mij ook vaak overkomen dat als ik ziek of gewond was, dat dan alle drie de katten dicht bij mij kwamen zitten. 

Geniet van het proces. 

Veel inspiratie plezier en een zonnige groet;

Susan

Deel naar hartenlust

Wil je de inhoud van de blogs of foto’s delen met anderen of verwerken in een presentatie? Dat mag naar hartenlust, vermeld dan de bron of verwijs naar mozaiektuin.nl 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Coachpraktijk Mozaïektuin

Mijn praktijk ligt aan de rand van Groningen tegen een natuurgebied aan. Ervaar de rust en ruimte in mijn praktijk. Graag nodig ik je uit in mijn praktijk zodat we in gesprek kunnen gaan wat ik voor je kan betekenen. Met zonnige groet Susan ​

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch