Inspiratie foto week 50

Shape Image One

Wat is kunst eigenlijk? Volgens de van Dale betekent kunst onder andere : “het vermogen om schoonheid te scheppen en esthetisch genot op te wekken: de schonekunsten”. Voor mij persoonlijk betekent kunst, het anders bekijken van voorwerpen om zo tot ander inzichten en/of zienswijzes te kunnen komen. Eigenlijk een middel om buiten je eigen box te kunnen kijken. 

Zo doe ik dus ook af en toe experimenten bij fotografie. Hoe je instellingen en/of bewegingen in je foto’s kan implementeren om hetzelfde beeld anders te kunnen weergeven. Deze foto is gemaakt tijdens een experimentele avond te fotograferen met mijn iPhone. Met fotografie vang je het licht tijdelijk op om weer te geven op een foto. En in de avond, met alle lichten kun je heerlijk experimenteren hoe je het licht weergeeft. En licht in de avond geeft vaak een magisch beeld. Deze foto kwam tot stand omdat ik niet doorhad welke instellingen, de sluitertijd, had op mijn iPhone en die had per ongeluk lang ingesteld en bewoog per ongeluk met de telefoon. Per ongeluk zijn de leukste foto’s omdat je die verrassen. 

Wanneer mag jij van jezelf experimenteren? Hoeveel fouten mag je maken in het experimentele proces? Hoeveel ruimte geef je jezelf daarin? Is het een kunst om je daarin over te geven? Hoe gemakkelijk kun je jezelf in dit proces overgeven? Welke voorwaarden heb je nodig om te kunnen mogen experimenteren? Hoeveel hulp heb je daarbij nodig? Schakel je die ook in?  

Geniet van het proces.

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier.

Susan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Coachpraktijk Mozaïektuin

Mijn praktijk ligt aan de rand van Groningen tegen een natuurgebied aan. Ervaar de rust en ruimte in mijn praktijk. Graag nodig ik je uit in mijn praktijk zodat we in gesprek kunnen gaan wat ik voor je kan betekenen. Met zonnige groet Susan ​

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch