Inspiratie foto : symboliek van de roos als reminder voor je persoonlijke ontwikkeling

Shape Image One
Inspiratie foto voor je persoonlijke ontwikkeling door de symboliek van de roos

Wat is de symboliek van de roos?

In deze inspiratie foto staat de roos centraal in haar symboliek voor je persoonlijke ontwikkeling. Rozen zijn de bloemen onder de bloemen. Een van de uitspraken bij rozen is dat er geen rozen zijn zonder doornen. (=bij elk geluk is er ook verdriet of tegenslag). De doornen zijn ook bescherming van de rozen om geplukt of vernietigd te worden. Door de doornen kan de roos in de natuur volledig tot bloei komen. Op deze manier kunnen de rozenbottels tot rijping kunnen komen om te kunnen zorgen voor zaad voor nieuwe rozen. Rozen staan ook symbool voor liefde, geluk, gezondheid, romantiek en passie. Niet voor niets worden ze door veel mensen gebruikt om door bloemen hun gevoelens duidelijk te maken. De bloemisterij heeft daarom ook een uitspraak: zeg het met bloemen!

Hoe werkt de metafoor van de roos voor jou:

Hoe kun je deze beeldspraak kun je herleiden naar je dagelijks leven? Sommige mensen hebben “doornen” ontwikkeld om zichzelf te beschermen. Kom je iemand tegen die “geprikkeld” reageert… in plaats om daar direct op te reageren… sta even stil… denk aan de doornen die iemand heeft ontwikkeld om zichzelf te beschermen. Reageer er niet op, maar focus op de roos die hij / zij probeert te beschermen.

Hoe kan de roos jou helpen te ontwikkelen?

Op deze manier kun je het mooiste zien in mensen, waarmee je eigen wereld een stuk waardevoller er rijker wordt. Want je zelf omringen met schoonheid, is je huis versieren met rozen. 

Geniet van het proces.

Een zonnige groet en veel inspiratie plezier.

Susan

ps: wil je meer leren over de verborgen symboliek van bloemen, planten, kleuren in fotografie voor je persoonlijke ontwikkeling? Dan is de online cursus Mindful Fotografie iets voor jou. Maak nu kennis via de gratis online les en start direct.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Coachpraktijk Mozaïektuin

Mijn praktijk ligt aan de rand van Groningen tegen een natuurgebied aan. Ervaar de rust en ruimte in mijn praktijk. Graag nodig ik je uit in mijn praktijk zodat we in gesprek kunnen gaan wat ik voor je kan betekenen. Met zonnige groet Susan ​

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch